Saksamaa ralli: teine kollektsioon tsitaate

0
1779

“Me peaksime saama kasu 2013. aasta kogemusest.”

Andreas Mikkelsen – Volkswagen Motorsport II 

“Ma ei olnud suuteline osa võtma rallist eelmisel aastal. Samas saime me raja tutvumise ja kaardi kirjutamisega lõpule ja sain häid muljeid erilistest katsetest ja pinnastest. Ola ja mina peaksime kasu saama sel aastal Saksamaa rallil. 2012. aastal ma lõpetasin kuuendana kui sõitsin Škodaga, võites nii mõnedki võimsamad Maailma ralliautod- seega olen ma üsnagi enesekindel.”

“See on üritus, kus ma tunnen end sõites enesekindlalt.”

Dani Sordo – Hyundai Motorsport

“Ma olen oodanud hooaja algusest, et saada sõita Hyundai i20 WRC-ga korralikul asfaltteel. Ma võitsin ralli eelmisel aastal ja see on üritus, kus ma tunnen end sõites väga enesekindlalt, kuigi see võib olla keeruline ja raske. Olin tagasi Hyundai i20 WRC rooli taga pärast paari kuust eelvõistlus testist  ja see oli tore tunne – ma arvan, et me oleme hästi valmistunud ralli jaoks ning meil on hea seadistus autole.”

“Oleme edasi liikumas.”

Elfyn Evans – M-Sport World Rally Team

“See on üritus, mida ma olen oodanud juba terve senise hooaja. See on sel aastal esimene etapp, kus ma saan olulise neljarattaveolise kogemuse edasi liikumaks ja me sõitsime hea sõidu siin ka eelmisel aastal. Mul ei ole mõttes mingisugust konkreetset tulemust, kuid me tahaksime näha edusamme ja positiivseid katsete aegu läbi terve nädalavahetuse. Oleks tore eelmise aasta sõitu parandada ja täiustada ning kui me seda suudame teha, siis saab ralli olema väga positiivne üritus meie jaoks.”

“Minu teha on näidata häid tulemusi.”

Mads Østberg – Citroen Abu Dhabi World Rally Team

“Kuigi meil oli hea kiirus, olin ma selgelt pettunud finaalide lõpptulemusega kahel viimasel rallil. Saksamaa ralli peaks mulle andma võimaluse jätta need halvad sõidud seljataha! Ma olen tundma hakanud, et olen üpriski kogenud katsetel peale nelja allapoole vööd sõidetud sõite. Mul on enda tiimi väga palju usku. Auto on samuti olnud väga kiire siinsetel pinnastel. Nüüd on minu kord häid asju korda saata.”

“Me peame olema realistlikud.”

Robert Kubica – RK M-Sport World Rally Team

“Osadel inimestel on kõrged lootused kui tuleb järg minu tulemusteni, kuid ma arvan, et peame olema realistlikud. Siinsed teed erinevate omadustega koos paljude järskude kurvide ja ristmikutega on minu jaoks väga rasked. Mul oli paar probleemi siin 2013. aastal ja sel aastal võivad need teed olla veelgi keerulisemad, sest mõned katsed on vastupidistes suundades. Siin saab olema vähemalt kuus või seitse sõitjat kes suudavad poodiumi pärast võidelda ja see ongi miks me peame realistlikud olema. Me üritame lihtsalt sõita oma rallit.”

“Rajaga tutvumine saab olema väga oluline.”

Bryan Bouffier – Hyundai Motorsport N

“See on mu esimene kord, kui võistlen WRC-sarjas koos ametliku tiimiga, seega olen väga põnevil ning rahul sellega, et mulle selline võimalus on antud. Ma pole varem kunagi võistlenud Saksamaa rallil, kuid eelmisel aastal ma olin tiimis, kus sõideti katseid enne võistlusi veel läbi, et olla kindlad teede korrasolekust, seega ma tean, mida siinsetest katsetest oodata. Siiski ei saa neid katseid pähe õppida. Rajaga tutvumine saab olema väga oluline ning oluline on saada kirja täpsed katsete legendid ralli jaoks.”

“Lemmik on Panzerplatte*.”

Jari-Matti Latvala – Volkswagen Motorsport

“Mul ei ole teede endaga mingit probleemi – mulle meeldivad asfaltteede rallid ning eriti veel marsruudi  iseloomud. Ma ootan Panzerplattet rohkem kui midagi muud. Kahjuks mul on halb kogemus eelmisest aastast, kui sõitsin ühele kividest otsa, samal ajal juhtides rallit. Ilmselgelt sellist viga ma endale sel aastal lubada ei saa. Minu eesmärk on järgida edasi edu peale võitu Soome rallilt ning võistelda jälle võidu peale.”

*Panzerplatte- selleks nimetatakse teid, kus asuvad sõjaväelaste treeningmaad ning teede ääres on mõlemal pool suuri kive(ligi meetri suuruseid) ning teedel kiirused on väga suured.

Tõlgitud ingliskeelsest artiklist.

Originaal uudis: http://www.wrc.com/en/wrc/news/august/fighting-talk2/page/1672–12-12-.html


Vasta